Bocuse d'Or - світовий чемпіонат кухарів, що проводиться кожних 2 роки. Цей захід названий на честь шеф-кухаря Поля Бокюза і проходить протягом двох днів в кінці січня в Ліоні (Франція), на міжнародній виставці готелей, кейтерінгу та харчових технологій SIRHA. Цей захід часто вважають гастрономічним еквівалентом Олімпійських ігор або премії Оскар.
Вперше аналогічний конкурс був проведений ще в 1983 році, в Ліоні на виставці Salon des Métiers de Bouche Поль Бокюз був призначений почесним Президентом заходу та вигадав ідею проведення кулінарного змагання під час виставки з приготуванням страв конкурсантами впродовж заходу. На той час уже існувало декілька гастрономічних конкурсів, проте жоден з них не являв собою «живого виступу», а отже не було можливості спостерігати за роботою кухарів на кухнях ресторанів. Власне перше змагання Bocuse d'Or відбулось в 1987 році. З того часу змагання мають суворі стандарти, підтримуючи репутацію гастрономічного заходу світового масштабу. В країнах-учасницях проводяться попередні тури, на яких визначається переможець національного рівня. Він представляє країну на континентальних напівфіналах Bocuse d’Or Europe (Європи) и Bocuse d’Or Asia Pacific (Азії, Океанії і Австралії), Bocuse d’Or USA (Сполучених Штатів Америки), Bocuse d’Or Latin America (Латинської Америки). Таким чином, конкурс відкриває світу гастрономічні традиції країн та нові імена шеф-кухарів.
11 жовтня відбулась значуща подія для професіоналів гастрономії - фінал Національного відбору кандидата від України, що представить її на Bocuse d'Or Europe Final 2022.
Звісно ж, компанія Технофуд прийняла участь в такому важливому для сфери HoReCa, заході та підтримала у якості партнера.
Організаторам заходу дякуємо за активні кроки у формуванні іміджу української гастрономії у світі. А фіналіста Максима Прихідько - щиро вітаємо з перемогою та бажаємо успіхів у Будапешті!
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки