
Організація роботи закладу закладу громадського харчування за принципом самообслуговування дозволяє за короткий час обслужити великий потік відвідувачів. Але тільки в тому випадку, якщо розміщення готових страв ретельно продумано, логічно та зручно для клієнтів. Тому, плануючи відкрити подібний заклад, майбутній власник повинен добре уявляти, що таке лінія роздачі і детально спланувати оптимальне розміщення її складових. Саме від цього залежить пропускна спроможність їдальні або ресторану швидкого харчування.
Це модульна конструкція, блоки якої розташовані логічно в одну лінію. Кількість елементів може змінюватись в залежності від специфіки закладу та його відвідуваності. Усі модулі становлять три групи:
Роздача відбувається в логічній послідовності, відвідувачі рухаються від стійок із салатами та закусками до перших та других страв, потім до напоїв. Останнім модулем лінії роздачі зазвичай є касове місце.
Оскільки блоки лінії є автономними, її комплектація залежить від концепції закладу та його площі. Кожен модуль виконує певні функції:
Входять до лінії також і універсальні елементи, використання яких залежить від меню закладу. Це можуть бути столи, на яких розміщується випічка, водонагрівачі (кип'ятильники), хлібобулочні та кондитерські вироби. Уздовж усієї лінії йдуть напрямні, якими відвідувачі пересувають таці зі стравами. Така організація обслуговування оптимальна у шкільних та студентських їдалень, кафе та ресторанах швидкого харчування. Знаючи, що така лінія роздачі та як вона може бути укомплектована, кожен власник закладу може підібрати для себе оптимальний варіант цього зручного, ергономічного та недорогого обладнання. Воно значно спростить завдання розміщення страв у закладі та процес обслуговування клієнтів.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки