
Вирішили відкрити ресторан, кафе або бар? Хочете оновити кухонну техніку в працюючому закладі? У будь-якому випадку ви перейшли за правильною адресою, адже у нас дійсно великий спектр агрегатів різного спрямування і цінових категорій. Але спершу важливо розібратися, які з усіх доступних позицій найбільш оптимальні. Як показує практика, запропонований в каталозі асортимент здатний заплутати навіть досвідчену людину. Тому співробітники інтернет-магазину готові допомогти з вибором устаткування для ресторану. Тим більше, від грамотності організації простору на кухні залежить результат роботи.
До вибору обладнання для ресторану надається низка вимог. Перша з них формується через розмаїття, властивості і швидкість приготування страв, представлених в меню. Якщо ви обираєте обладнання для закладів, де пропонується здоба і випічка, то вам не обійтися без спеціальних печей. Якщо у вас кав'ярня, знадобляться прилади заварювання кави та коктейлів на її основі. Особливі вимоги пред'являються до обладнання для ресторанів і кафе з національною кухнею, адже вони мають бути вузькоспеціалізованими.
Друге, що потрібно враховувати, – це масштаби підприємства, а саме розмір кухні і кількість місць для гостей в залі. Цей фактор визначає рівень допустимого навантаження на обладнання, його продуктивність, доступний обсяг шаф. Якщо техніки мало, персонал буде спізнюватися з виконанням замовлень. Також небажаний і її надлишок, оскільки це призводить до падіння рентабельності закладу.
Третя вимога залежить від умов, в яких застосовується техніка. Оскільки приготування страв здійснюється при підвищеній вологості і температурі, обладнання для кухні ресторану має бути стійким до них. Більшості такої техніки доводиться працювати весь робочий день без перерв. Вона повинна нормально справлятися з подібними навантаженнями.
Обов'язкова умова нормальної роботи ресторану – наявність холодильного обладнання. І це не тільки вимога санітарних норм, а щоденна умова: адже продукти десь потрібно зберігати, а ще багато страв вимагають охолодження перед подачею. Вибираючи холодильне обладнання для ресторанів, враховуйте його місткість. Якщо плануєте купувати техніку для кондитерської, придивіться ще й до холодильних агрегатів для демонстрації страв. Особливо ефектно виглядають версії з підсвічуванням. Вони спонукають до здійснення купівлі. Для середніх закладів оптимальний набір з універсальної холодильно-морозильної шафи, шафи шокової заморозки, барної вітрини і охолоджувального столу.
Кухню будь-якого закладу неможливо собі уявити без теплового обладнання. У ресторані обов'язково повинні бути плити і печі. Зазвичай таким мінімальним комплектом список техніки не обмежується. Залежно від початкової концепції закладу вибирають допоміжне теплове обладнання. Це можуть бути, наприклад, печі для піци, фритюрниці, макароноварки або грилі для птиці. Для невеликого кафе з європейською кухнею знадобиться духовка, плита (газова, електрична, індукційна, а краще та, яка поєднує кілька варіантів). Для закладу, що працює за принципом самообслуговування, знадобиться теплова вітрина. Будь-яка така техніка виробляється з харчової нержавіючої сталі і матеріалів, здатних витримувати несприятливі умови і абразивні миючі засоби.
Ще один тип обладнання, без якого ресторан не зможе нормально функціонувати – електромеханічний. У список входить техніка, яка прискорює і спрощує процес приготування страв – блендери, слайсери, м'ясорубки, тістоміси та інше. Якщо це професійне обладнання для подрібнення, важлива якість і різноманітність форм лез. Кілька ріжучих насадок різної конфігурації значно збільшують можливості кулінарів.
У більшості закладів застосовується не одноразовий, а якісний столовий посуд і прилади. Тому важливо подумати про посудомийне обладнання для кафе, ресторанів або їдалень. Воно не тільки видаляє залишки їжі на сотні тарілок одночасно, але і стерилізує їхню поверхню.
Функціонування кухні не є можливим без вагової техніки. І чим серйозніша концепція закладу, тим більш точнішими повинні бути ваги. Наприклад, для страв молекулярної кухні потрібна точність аж до 0,1 г. Вагове обладнання для ресторану може включати складські та порційні ваги. Великий внесок у швидкість обробки замовлень дає пакувальна техніка. Завдяки їй ви зможете зберігати інгредієнти страв, поміщати в упаковку напівфабрикати.
Для прискорення виконання замовлень відвідувачів передбачено також і нейтральне обладнання для кухні. До їхнього числа входять столи, стелажі, стенди, візки для транспортування і багато іншого. Ці пристосування не менш важливі, ніж базові, без них складно обійтися. Хоча початківці-ресторатори часто ігнорують нейтральне обладнання. Ми ж рекомендуємо скласти список обов'язкових пристосувань, без яких неможливо забезпечити нормальний робочий процес на кухні.
Професійне обладнання для ресторану не може бути дешевим. Адже воно має підвищену потужність і продуктивність, відповідає стандартам якості і санітарним нормам. Якщо хочете купити обладнання для ресторану дійсно хорошої якості, не економте. Купуючи добротну техніку, ви інвестуєте в бізнес, отримуєте дохід. На пристроях поганої якості доведеться витрачатися в майбутньому, оскільки їх потрібно буде постійно ремонтувати, вони не зможуть витримувати суттєві навантаження.
Відповідь на питання про те, яка ж ціна на обладнання кухні ресторану, формується з урахуванням його специфіки і розмірів. Якщо це невеликий заклад, що пропонує італійську піцу, то мінімум, що знадобиться, – холодильна шафа, піч для піци, слайсер і овочерізка, сиротерка і тістоміс. Також потрібними будуть: стелаж, роздавальна лінія, мийка, касовий вузол. Використовуючи розумний підхід до збирання мінімального набору техніки, ви можете розрахувати вартість обладнання для ресторану.
При виборі професійного устаткування для кухні ресторану враховуйте його специфіку:
Вибір надійного майданчика для купівлі устаткування для барів, ресторанів, їдалень – гарантія прибутковості вашого бізнесу. Наш інтернет-магазин пропонує широкий спектр послуг з організації роботи закладів громадського харчування. У каталозі ви знайдете техніку для реалізації своїх ідей і концепцій. Конкретний проект складається з урахуванням того, що в результаті ви хочете запропонувати своїм клієнтам. Ми рекомендуємо не братися відразу за все, краще почати з обов'язкових позицій, а потім – докуповувати інше обладнання. Тим більше, у нас є системні рішення для запуску ресторану і окремі елементи для професійної кухні. Дізнатися більше про вигідні і цікаві пропозиції можна у співробітників сайту.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки