Чи потрібний у вашому закладі чи підприємстві слайсер? Відповідь на це запитання зможете дати лише ви самі. Однозначно, при бюджетуванні витрат на обладнання слайсер не стоїть в одній лінії з нейтральним обладнанням або тепловим - без них кухня не функціонуватиме повноцінно, слайсер при такому розгляді не є обов'язковим апаратом для роботи.
Однак, варто зауважити, що гості ресторану «пробують» свою страву, насамперед, очима і лише після – оцінюють смакові якості. Якісна та акуратна нарізка продуктів для страви не менш важлива, ніж їхня свіжість та талант кухаря. Ручне різання не може бути стандартизовано - швидше за все шматочки і скибочки будуть трохи відрізнятися в розмірі навіть у одного кухаря, а при переміні зміни кухарів і зовсім не можуть бути стандартизовані. Також акуратна ручна нарізка – трудомісткий і дуже тривалий час. Чи є сенс витрачати людиногодинник на процеси, які можуть бути автоматизовані?

Слайсер – це обладнання, що виробляє швидке та акуратне нарізування однакових скибочок різноманітних продуктів. Це обладнання зможе стати чудовою підмогою у роботі м'ясної крамниці, магазину, піцерії, ресторану та супермаркету. Слайсер може виконувати нарізку м'ясних виробів, сиру чи овочів. У будь-якому з цих бізнесів важлива і якість, і швидкість процесів - недоцільно наймати співробітника для нарізки, якщо з цим чудово справляється професійне обладнання, тим більше, що в порівнянні з розміром місячного окладу слайсер окупиться менш ніж за місяць.
До переваг професійного слайсера також можна додати, що він набагато безпечніший за ручну нарізку – коли для подачі продукції на нарізку використовується штовхач, у персоналу немає ймовірності травмуватися в процесі.
Скибочки, шматочки та слайси нарізані на слайсері – завжди однаково акуратні, тонкі та рівномірні – це важливо в роботі магазину та ресторану, де кожна позиція жодним чином не повинна відрізнятися від наступних.
Асортимент слайсерів величезний – вони відрізняються ціною, продуктивністю, типом, проте принцип дії у них однаковий. Компанія Технофуд, як офіційний дилер слайсерів популярних брендів у сфері HoReCa, рекомендує звернути увагу на такі параметри при виборі слайсера:
Слайсери для використання на професійній кухні мають потужність щонайменше 100 Вт, а зазвичай стартують від 200 Вт. Так як від цього параметра залежить продуктивність, це важливо і для кулінара і для продавця в супермаркеті.
Професійні слайсери мають, найчастіше, товщину нарізки, що настроюється. Однак вона, у свою чергу, має певний діапазон і залежить від моделі, наприклад – 0-13 мм або 0-30 міліметрів. Важливо до покупки зрозуміти, який діапазон товщини нарізки вам може знадобитися.
Від даного параметра залежить розмір продукту, що нарізається - чим більше діаметр ножа, тим більші за розміром шматки зможе обробляти слайсер. Діаметр ножа у професійного слайсера варіюється від 195 до 385 мм.
Як і в ручній нарізці, при використанні слайсера – ніж найважливіший елемент процесу. Він повинен виготовлятися з міцного матеріалу, що не піддається дії корозії, при цьому бути досить гострим і легкозаточуваним – наприклад, із загартованої хромованої сталі або тефлону.
Як ми вже згадували, основний принцип роботи у всіх слайсерів однаковий – усі вони виробляють нарізку тонкими скибочками продуктів. Тоді в чому різниця між побутовими та професійними моделями?
Як правило, вартість побутового слайсера на порядок нижча за професійні. Виникає логічне питання – якщо вони виконують ідентичний функціонал, чи є сенс переплачувати? Так, однозначно є. Так як професійні моделі розраховані на постійну експлуатацію такого обладнання та для їх виробництва використовуються високоякісні матеріали, що забезпечать стабільну роботу – хромована сталь та тефлон, наприклад.
Побутові слайсери розраховані на мінімальну, порівняно з професійними, експлуатацію – для організації періодичних заходів або нерегулярного нарізування продуктів на рівні побутових потреб кілька разів на тиждень. При постійному використанні таке обладнання не зможе показати стабільних результатів. А також побутові моделі не працюють швидко, через невисоку потужність їх продуктивність сильно поступається професійним.
Побутові моделі дуже компактні – у побутовому використанні великий слайсер не доцільний, а у професійному – навпаки, є сенс обладнання більшого розміру, яке зможе обробляти й більші шматки продукту.
Слайсери можна розділити на механічні та електричні. Механічні скибки вимагають використання обох рук. Одна рука подає продукт у скибку, а інша переміщає ріжучий пристрій. Використання цього типу скибок потребує навичок нарізки продукту. Вони зазвичай використовуються у відділах для гурманів у невеликих магазинах.
Існує два типи електричних слайсерів: автоматичні та напівавтоматичні. Напівавтоматичний тип скибки починає працювати при натисканні кнопки пуску, але продукт для нарізки подається вручну. Напівавтоматичний тип використовується у продуктових магазинах, невеликих ресторанах та середніх продовольчих магазинах. Автоматичні слайсери можуть нарізати велику кількість продуктів без ручної праці. Достатньо помістити потрібний продукт у камеру для нарізки, встановити необхідну швидкість нарізки та товщину скибочок. Це обладнання переважно використовуються у великих супермаркетах, готелях із системою "шведський стіл", на фабриках-кухнях, у банкетних залах та майстернях. Промислові слайсери можуть нарізати однаковими скибочками, тому кількість виробленого продукту можна розрахувати в грамах.
При виборі слайсера важливо враховувати обсяги передбачуваної роботи та специфічні потреби бізнесу. Аналіз функціональності, продуктивності та вартості різних моделей допоможе прийняти оптимальне рішення.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки