Ще нещодавно чавунний посуд вважався справжнісіньким пережитком минулого. Пов'язаний цей стереотип з тим, що посуд із цього матеріалу, а також алюмінію та сталі, вироблявся в Радянському Союзі. Нехитрий на вигляд, але якісний, такий посуд роками служив нашим бабусям. Відкриття імпорту спричинило те, що в країну масовими потоками почалися постачання тефлонового посуду. Труднощі, які супроводжують готування в тефлоновому посуді, стали ще одним доказом, що справжні кулінарні шедеври можна приготувати тільки в чавунному або мідному посуді. Тефлон годиться тільки для приготування легких страв нашвидкуруч. Розрізняють два види чавуну - сірий та білий; обидва характеризуються міцністю і навіть ковкістю.
Вищевикладені характеристики дають зрозуміти, чому наші старші родичі так цінували чавунний посуд. Крім всього вищевикладеного, таке домашнє начиння забезпечує рівномірне нагрівання їжі, уберігає їжу від пригорання. Необхідний догляд зводитися до протирання серветкою або ганчіркою. Така сковорода, як, наприклад, чавунна глибока L8DSK3 LODGE, відмінно підходить для приготування їжі на професійній кухні - в духовці.

Що стосується недоліків чавунної сковорідки – це її вага. Особливості експлуатації такого посуду передбачають, що його не можна мити. Тому краще, якщо під кожний вид страви у вас буде інша сковорода – окремо для приготування риби, наприклад, та окремо для випікання млинців. А тепер кілька рекомендацій щодо експлуатації чавунного посуду. Якщо відразу після покупки на сковороді є шар мастила, тоді вперше і востаннє помийте його з миючим засобом, потім прокип'ятіть у сковороді воду і протріть насухо. Після цього нагрійте масло на сковороді (шар 5-7 міліметрів). Змочіть також краї сковороди та стінки, процес нагрівання олії повинен зайняти близько 20 хвилин. Зробивши це, виливайте олію і протріть ще раз сковороду насухо.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки