Часто, коли наша команда допомагає з підбором обладнання для кухні ресторану, є перелік позицій, без яких професійний кухар не зможе реалізувати свої ідеї - це теплове, нейтральне, холодильне та електромеханічне обладнання. Воно є базовим і ніколи не виникає питання доцільності його придбання. Однак купівля обладнання для очищення картоплі може викликати питання - бо як можна доручити це завдання персоналу кухні. Нам здається, що питання, для чого потрібна картоплечистка, актуальні тільки до розрахунку вартості праці співробітника, який це завдання виконує. Особливо, якщо в закладі велика посадка і безліч страв з картоплі в меню.
Картоплечистка - це пристрій, який допомагає швидко й ефективно очистити картоплю від шкірки. Принцип роботи у всіх моделей приблизно однаковий: ножі або абразивні поверхні акуратно знімають верхній шар картоплі, не пошкоджуючи саму м'якоть.
У ручних картоплечистках шкірку зчищають вручну, провівши лезом по поверхні картоплі. Автоматичні пристрої працюють інакше: всередині барабана бульби обертаються, а вбудовані ножі або абразивні покриття роблять свою роботу. При цьому в картоплечистку постійно надходить вода, що сприяє очищенню продукта. Усе це суттєво економить час, особливо, за великих обсягів.
Є картоплечистки для домашнього використання, які компактні та прості в управлінні, а також професійні моделі, призначені для ресторанів і великих підприємств, де швидкість і обсяг обробки картоплі відіграють ключову роль.
Автоматична картоплечистка для ресторанів - це інвестиція з безліччю переваг:

Вибираючи картоплечистку, потрібно врахувати кілька важливих моментів, щоб вона дійсно допомагала на кухні.
Продуктивність, а саме - скільки дана професійна картоплечистка очищає кілограм картоплі на годину. Залежно від моделі продуктивність може варіюватися від 75 до 500 кг/год. Картоплечистка для кафе або інших закладів громадського харчування може відрізнятися залежно від потреб і обсягів виробництва.
Об'єм бункера - часто цей параметр вказано в назві картоплечистки для громадського харчування, наприклад, картоплечистка BPS-25 бренду Bogaziciю має об'єм ємності для бульб у 25 літрів. Якщо у вас ресторан або кафе з великим потоком замовлень, вам потрібна модель, яка за один раз може обробити досить багато картоплі. Для невеликих закладів можна зупинитися на більш компактних варіантах.
Матеріал виготовлення - вибір картоплечистки для професійного використання варто зупинити на якісних і довговічних матеріалах. Найкраще, якщо це буде нержавіюча сталь. Вона довго служить, легко миється і не іржавіє, що дуже важливо для підтримки чистоти на професійній кухні.
Якщо у вас ресторан з постійною завантаженістю, краще вибрати потужну і містку картоплечистку. Вона допоможе скоротити час на чищення картоплі, особливо коли потік замовлень великий. Для невеликого кафе підійде компактна модель, яка не займе багато місця, але все одно допоможе заощадити час. А ось оптимальна картоплечистка для їдальні або підприємств, де потрібно обробляти десятки кілограмів картоплі на день, - потужна модель, що може працювати без зупинки і з великим об'ємом бункера.
Підібравши картоплечистку під масштаби вашого закладу, ви не тільки заощадите час, а й зробите роботу на кухні безпечнішою та зручнішою для всіх.
Завантаження та використання картоплечистки.
Заповніть бункер пристрою картоплею. Обсяг сировини, що завантажується, залежить від розміру бункера - максимальне завантаження не повинно перевищувати абразивний шар всередині обладнання. Далі обов'язково слід закрити картоплечистку (якщо є захисний клапан для попередження відкривання кришки - використати його) і ввімкнути подачу води.
Встановіть таймер. Для молодої картоплі потрібно 1-2 хвилини, для старої - 3-5 хвилин. Час циклу може залежати від моделі та потужності пристрою.
Коли процес завершиться, перекрийте подачу води, відкрийте розвантажувальний отвір і підставте ємність. Далі натисніть кнопки вивантаження картоплі - машина почне викидати очищені бульби.
Не завантажуйте:
Догляд за картоплечисткою.
Після кожної зміни необхідно очищати пристрій. Для цього:

Картоплечистка для громадського харчування підійде для швидкого очищення картоплі:
В інтернет-магазині «Технофуд» працюють менеджери з великим досвідом і за необхідності вони нададуть розгорнуту консультацію щодо підбору обладнання та допоможуть замовити картоплечистку, яка найбільше підійде під специфіку саме вашого бізнесу з урахуванням продуктивності й цінового діапазону. Купити картоплечистку можна з доставкою обладнання по Україні, а також доступний самовивіз у Києві.
Переваги магазину «Технофуд»:
Крім того, клієнти отримують якісний сервіс і справедливі ціни. У нас професійна техніка для кухні за вигідною ціною, для купівлі достатньо додати товар у кошик і оплатити зручним способом.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки