Слайсер для ресторану - це спеціальний пристрій, призначений для нарізки ідеальних шматків ковбаси, сиру, хліба та іншого. Слово слайсер походить від англійського слова slice - шматочок, скибка. Відповідно slicer - машинка для нарізки продуктів на скибки.
Як обрати слайсер?
Оскільки найбільш активно в комерційному сегменті використовуються напівавтоматичні слайсери, більш детально це питання розглянемо на прикладі даного типу апаратів. Всі професійні напівавтоматичні слайсери мають схожу будову.
Конструкція напівавтоматичного слайсера:
Досить поширеною помилкою є вибір слайсера тільки за зовнішнім виглядом і габаритами. Звичайно, це важливий аспект, але не основний. Вибираючи слайсер потрібно насамперед відповісти на два стратегічно важливих питання:
Виходячи з цього, варто звернути увагу на особливості апаратів напівавтоматичного типу:
Типи дискового ножа.
Неможливо якісно обробити одними і тими ж ножами заморожене м'ясо, сир, свіжий хліб і рибу. Наприклад, якщо потрібно нарізати тверді заморожені продукти (м'ясо або напівфабрикати), використовують слайсер з ножем із загартованої хромованої сталі. Для нарізки ковбаси, шинки, овочів, фруктів тощо використовують слайсери зі стандартним ножем з харчової нержавіючої сталі. У свою чергу для сиру зазвичай використовують слайсер з так званим тефлоновим ножем. Завдяки тефлоновій кромці такого ножа сир не прилипає до нього. Для нарізки сиру рекомендується використовувати слайсер з діаметром ножа не менше 250 мм. Для зручності нарізки хліба використовують зубчастий ніж. Він дозволяє нарізати однакові рівні шматки хліба, який при цьому практично не кришиться. Для некрупної риби використовують ніж з дрібними зазубниками, що дозволяє з легкістю різати тонкі кістки. Таким чином для більш зручної роботи зі слайсером необхідно врахувати, що для нарізки різних видів продуктів передбачені різні ножі.
Діаметр дискового ножа і регулювання товщини.
Діаметр ріжучого ножа визначається розмірами продукта, що нарізається. Ніж повинен бути більше приблизно на чверть (на 25%). Моделі з ножами 195-275 мм рекомендується використовувати в закладах, де продукт не більший за 130-206 мм відповідно. А моделі слайсерів з ножами від 275 мм до 350 мм застосовуються у відділах гастрономії при магазинах, супермаркетах, на підприємствах харчової промисловості, де продукт може бути більше 206 мм. Регулювання товщини нарізки в межах від 1 мм до 16 мм дозволяє розрахувати вихід у грамах будь-якого виду продукту, задаючи для кожного свою товщину.
Потужність слайсера.
В основному напівавтоматичні слайсери мають двигун потужністю від 0 .14 кВт до 0 .33 кВт. Чим більша потужність, тим вища продуктивність. Слайсер потужністю 0.14-0.16 кВт відмінно підійде для нарізки ковбаси, шинки, м'ясних рулетів, овочів, фруктів і т. п. Для нарізки великих за розмірами або злегка подморожених продуктів, буде потрібно більш потужний слайсер.
Функція охолодження двигуна.
Слайсери мають високу продуктивність, але при цьому мають обмеження за часом безперервної роботи. Якщо передбачається, що слайсер працюватиме інтенсивно (протягом 2-х годин безперервно), то найкраще підійде модель слайсера з примусовим охолодженням двигуна. Такі апарати зазвичай використовують для виробничих цехів. Якщо ж для нарізки продукту буде потрібно не більше 15 хвилин безперервного часу роботи апарату, після чого буде невелика пауза, то варто зупинитися на більш легких і невеликих за габаритами моделях.
Пристрій для заточування ножа.
Заточений пристрій може бути з'ємним або стаціонарно закріпленим на слайсері. Два точильних камені, що розташовуються з обох сторін ріжучого ножа дозволяють за кілька хвилин самостійно наточити ніж. Для з'ємного заточного пристрою необхідно передбачити додаткове місце зберігання, а стаціонарне - завжди під рукою.
Бренд виробника
Якість, надійність й довговічність слайсера залежить напряму від аналогічних характеристик запчастин та збірки приладу. Тому рекомендуємо обирати такий бренд, що зарекомендував себе на ринку виробників професійного обладнання, наприклад - італійський бренд Sirmanю.
Згідно з вищезазначеним, можна виділити таке розділення слайсерів Sirman за призначенням:
Нижче ж таблиця, що допомогає зорієнтуватись яку модель слайсера обрати, згідно з типом продукції, що буде найчастіше нарізатись на цьому обладнанні:
Як обслуговувати слайсер?
Слайсер слід акуратно протирати вологою губкою з миючим засобом (абразивні засоби не підходять).
Отже, виходячи з перерахованих вище типів і особливостей напівавтоматичних слайсерів, необхідно визначити для нарізки якого продукту буде використовуватися апарат і які вимоги продуктивності чекають перед ним, від чого залежить час його безперервної роботи. Досить таки часто при роботі з такими продуктами як ковбаса, сир, шинка, овочі, фрукти тощо використовують слайсери зі стандартним ножем з харчової нержавіючої сталі. Слайсери з такими ножами найбільш популярні, оскільки є більш універсальними, практичними у використанні та обслуговуванні.
Для того, щоб підібрати оптимальний слайсер для Вашого бізнесу - звертайтеся в компанію Технофуд, ми допоможемо з підбором продуктивного і якісного варіанту, оптимального конкретно для Вас.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки