Багато відвідувачів закладів громадського харчування на гарнір вибирають картоплю фрі. Причому це відбувається як в дорогих ресторанах, так і в бюджетних кафе, точках швидкого харчування, їдальнях. Смачна і хрустка картопля з апетитною золотою скоринкою ідеально підходить до м'яса або риби, а також є самостійною стравою. Для того щоб приготувати цю страву на професійній кухні, потрібно фритюрниця. Це просте, безпечне і зручне в користуванні обладнання, яке стане незамінним атрибутом вашого закладу. За допомогою професійної фритюрниці можна приготувати не тільки картоплю фрі, а й курку, рибу, овочі, чебуреки, пиріжки та інші вироби. Завдяки цьому вам вдасться розширити меню закладу, а також задовольнити смакові вподобання широко кола споживачів. Таке обладнання швидко себе окупить.
Теплове обладнання для приготування страв в гарячому маслі призначене для обробки різних рибних і м'ясних напівфабрикатів, випічки з простого і здобного тіста. Фритюрниця нагріває масло до температури 160-1800 0С, завдяки чому продукти доходять до потрібної кондиції швидше, ніж в духовій шафі або на плиті. Вона влаштована таким чином:
Також професійні фритюрниці для громадського харчування оснащуються термостатами, захисними пристроями від перегріву, краном для зливу відпрацьованого жиру. Щоб почати працювати з приладом, потрібно налити масло в чашу, дочекатися його нагрівання, покласти картоплю або інші продукти в кошик, опустити сітку в киплячий жир і закрити кришку. Після закінчення приготування кошик необхідно відразу підняти і забрати готову страву з промислової фритюрниці. В жодному якому разі не можна залишати сітку в ємності з маслом після закінчення режиму, оскільки продукти наберуть занадто багато жиру і пересмажиться. Професійна фритюрниця для ресторану потрібна з таких причин:
Користування приладом не вимагає особливих навичок. Справитися з цим завданням зможе навіть новачок. Завдяки тому, що виключений прямий контакт з маслом у фритюрниці, персонал захищений він травмування. Кухар отримає опік лише в тому випадку, якщо засуне руку безпосередньо в ємність з жиром. Стінки приладу під час роботи не нагріваються.
Головна перевага цього типу теплового обладнання полягає в тому, що воно підтримує стабільну температуру рослинної олії. Термостат забезпечує дотримання заданого режиму, чого практично неможливо досягнути в процесі обсмажування на звичайній сковороді. Конструкція професійної фритюрниці хороша тим, що жир не перегрівається, не виділяються канцерогени і продукти повільніше окислюються. Залежно від способу нагрівання розрізняють такі види промислових фритюрниць, як:
Існує також кілька видів обладнання залежно від способу встановлення. Зокрема можна купити професійні фритюрниці таких видів:
Якому з видів професійного обладнання віддати перевагу, залежить від індивідуальних потреб закладу громадського харчування.
Якщо плануєте придбати виробничу фритюрницю для ресторану або кафе, важливо підібрати пристрій з урахуванням потреб закладу громадського харчування. Необхідно врахувати також функції самого обладнання. Визначившись з моделлю промислової фритюрниці, ви зможете купити прилад, який здатний задовольнити смаки гостей і чітко організувати робочі процеси на професійній кухні. Зокрема значення мають такі характеристики:
Завдяки великій кількості пропозицій від сучасних виробників, кожен власник ресторану і кафе зможе підібрати прилад з необхідним набором функцій. Коштує промислова фритюрниця порівняно недорого, при цьому її ціна окупить себе найближчим часом. Таке придбання позитивно позначиться на рівні обслуговування, дозволить ввести в меню закладу громадського харчування нові страви і дивувати своїх гостей. Результат не змусить себе чекати – ви будете здивовані, наскільки швидко з професійною фритюрницею підвищиться рентабельність ресторану або кафе.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки