Багато способів зберігання продуктів не гарантують їхньої абсолютної безпеки та свіжості. У замороженій рибі, м'ясі та іншій їжі волога випаровується, тому змінюється клітинна структура, що істотно погіршує її смак і зовнішній вигляд. Під час зберігання в холодильній камері на продукти потрапляють мікроби, утворюється суха скоринка, навіть якщо присутня обгортка. Уникнути подібних ситуацій цілком реально, якщо купити вакуумний пакувальник. Це пристрій став справжньою паличкою-виручалочкою, яка вирішує проблему зберігання їжі. Борошно і крупи можна витримувати цілий рік, а кавові зерна протягом кількох років. Знаючи, як вибрати вакуумний пакувальник, ви зможете підібрати якісне обладнання, що дозволяє з розумом розпоряджатися продуктами. Воно суттєво спростить життя персоналу і оптимізує роботу всього підприємства. Кухарі зможуть заздалегідь робити заготовки для страв, щоб швидше обслуговувати відвідувачів.
Принцип роботи обладнання досить простий. Промисловий вакуумний пакувальник за допомогою спеціального насоса викачує повітря з пакета з продуктом до тих пір, поки тиск всередині не опускається нижче рівня атмосферного. В отриманому вакуумі кисню практично не залишається (близько 1%), завдяки чому запобігається зростання кількості шкідливих бактерій. Їжа довго не псується і зберігає свою свіжість. Переваги використання промислового вакуумного пакувальника очевидні, а саме:
Промисловий вакуумний пакувальник використовує для зберігання продуктів пакети або пластикові контейнери. Вони запаюються або герметично закриваються спеціальними кришками до моменту використання. Вакуумний пакувальник можна застосовувати не тільки для зберігання їжі, але і маринування м'яса або риби. У герметичному середовищі пори відкриваються, відповідно, спеції глибше і швидше проникають всередину. Вам не доведеться очікувати кілька годин, поки замаринується продукт. 10-15 хвилин і зможете смажити шашлики для своїх відвідувачів.
Якщо ви відкриваєте ресторан або ж хочете модернізувати професійне обладнання на кухні, слід придбати спеціальну техніку. Без неї неможливе нормальне функціонування підприємства громадського харчування. Одним з найбільш потрібних апаратів є промисловий вакуумний пакувальник. З його допомогою готуються до зберігання готові продукти (копчена та солона риба, сир, м'ясна нарізка, салати, кондитерські вироби), а також напівфабрикати і їжа, яка потребує приготування (свіжоморожена риба, птиця, м'ясо, фарш, овочі). Сьогодні можна вибрати і придбати різні види промислових вакуумних пакувальників, а саме:
Слід зазначити, що безкамерні вакуумні пакувальники коштують порівняно дешево. Однак пакети для них обходяться дорожче, відповідно при регулярному використанні заощадити навряд чи вдасться. З точки зору довгострокової перспективи краще вибрати камерну машину, вигода від купівлі якої проявить себе з часом.
Тим, хто вирішив зайнятися бізнесом в сфері громадського харчування, потрібно в обов'язковому порядку придбати промисловий апарат для вакуумного пакування. Сьогодні виробники пропонують величезну кількість обладнання з різними можливостями. Щоб вам вдалося правильно вибрати пакувальник, потрібно враховувати різні нюанси. Першочергове значення має процес запечатування пакета з продуктом. Відбувається він таким чином:
Деякі моделі харчового вакуумного пакувальника мають опцію розрізувача пакетів. В цьому випадку рулон встановлюється таким чином, щоб відмотувати стільки, скільки буде потрібно. Апарат актуальний для тих ресторанів і підприємств, які використовують пакети різних розмірів. Поспішайте купити вакуумний пакувальник, ціна якого залежить від типу і функціональності, щоб покращити роботу свого закладу і якість обслуговування.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки