Фризери – це апарати, в яких шляхом змішування, насичення повітрям і охолодження спеціальна суміш на молочній основі перетворюється в найулюбленіший десерт дітей і дорослих – морозиво.
Професійні фрізери для приготування морозива оснащені потужним мотором (або двома), який на великих швидкостях обертає міксер всередині циліндра для заморозки. Стінки цього циліндра, завдяки компресору, знаходяться постійно в охолодженому стані (схоже на те, як працює будь-який інший апарат охолодження). З бункера в цей охолоджений циліндр подається суміш, яка під час перемішування замерзає до температури від -4 ° С до -12 ° С. Продуктивна ефективність фрізера оцінюється в тому, яку кількість морозива апарат виробляє за одну годину роботи. Припустимо, є моделі, здатні виробляти до 15 кілограмів у вказаний проміжок часу.
Так, залежно від ступеня охолодження морозиво виходить м'яке або тверде. М'яке дозують в стаканчики або вафельні ріжки, тверде сортують в спеціальні гастроємності, які будуть зберігатися на кондитерській вітрині або в шафі шокового охолодження. Крім морозива, у фризерах можна готувати різні холодні десерти, наприклад граніто, сорбетто, заморожений йогурт і купу інших ласощів. У деяких фризерах також є функція виготовлення молочного коктейлю, який виходить більш густим і повітряним, ніж звичайний коктейль, збитий міксером.
Технологія такого охолодження з'явилася ще в першій третині дев'ятнадцятого століття, проте в нашому регіоні технологію виготовлення м'якого морозива впровадили лише в 1960-х роках. Зараз же складно уявити собі кафе-ресторан, фастфуд або торгово-розважальний центр, в якому відвідувачам не пропонувався б десерт з кількох сортів м'якого морозива або морозива в кульках – ванільного, шоколадного, італійського джелато з наповнювачами та всілякими посипками.
До речі, саме варіант з орендою точки в торговому центрі стає все більш актуальним варіантом бізнес-старту, адже можна купити апарат для виробництва морозива і буквально на кількох квадратних метрах розкрутити свій бренд.
Перед тим, як купити апарат для виготовлення морозива, варто визначитися з бюджетом. Ціна на професійні фрізери коливається в районі від десяти до чотирьохсот тисяч гривень. Це пов'язано не тільки з відмінностями в функціоналі, матеріалами виготовлення самого обладнання, але і з брендами. В асортименті магазину Technofood є професійні апарати для виготовлення морозива від перевірених роками якості італійських (Nemox, Staff, Ugolini) і німецьких (Bartscher, Saro) виробників. Те, скільки коштує фризер, який вам потрібен, частково залежатиме від того, кому з виробників більше довіряєте.
Крім ціни, слід в першу чергу орієнтуватися на те, яким буде метраж робочого майданчика і скільки в ньому місця може бути відведено на обладнання для виготовлення морозива.
Звичайно, є ще багато нюансів – яка бажана продуктивність виготовлення морозива, максимальний обсяг бункера і циліндра (циліндрів) для заморожування, чи є повітряна помпа, який тип охолодження компресора використовується (повітряний або водяний), скільки смаків морозива можна отримати за раз і так далі.
Але все ж таки визначальними критеріями для вибору фрізера можна вважати саме габарити і тип продукції на виході, оскільки від них легше відштовхуватися при виборі більш детальних характеристик.
Залежно від габаритів, сучасні фризери для м'якого і твердого морозива існують в двох варіантах – настільні і підлогові.
Саме варіант підлогових морозивниць підходить для кафе-морозива або для реалізації вуличної торгівлі, де велика кількість відвідувачів і потрібно виробляти багато продукту. Крім того, підлогові машини для виробництва морозива оснащені коліщатками з блокаторами, що спрощує їхнє транспортування.
Мабуть, основним критерієм для вибору холодильного обладнання є сама продукція. Залежно від цього фрізери бувають для твердого та для м'якого морозива.
Головний мінус фрізера для м'якого морозива – на стадії приготування морозива не можна додавати будь-які додаткові інгредієнти на зразок горіхів, фруктів, печива, шоколадної крихти. Всі ці добавки можуть порушити консистенцію суміші і привести до поломки самого апарату. Тому для усіляких посипань доведеться шукати фризер з додатковою насадкою.
Також професійні апарати для приготування м'якого морозива розраховані на виробництво як одного так і декількох смаків за раз. “Односмакові” апарати будуть доречні в кафе або буфетах, де морозиво – не головна родзинка меню, а тільки лише доповнення до кави або гарячих десертів. Якщо ж акцент вашого закладу робиться саме на м'яке морозиво, тоді оптимальніше купити фризер на три смаки і більше.
Незалежно від виду, апарати для виготовлення морозива вимагають ретельного догляду і дотримання санітарно-гігієнічних норм. Чистити машину рекомендується не рідше, ніж раз в два дні. Але все ж краще щодня промивати теплою водою з мийним засобом всі відсіки машини. Ємності, які контактують з морозивом і сумішами, обов'язково потрібно дезінфікувати.
Це основні моменти, які допоможуть направити думки про купівлю професійного фризера в потрібне русло. Що ж стосується подробиць про продуктивність апаратів і інші нюанси їхньої внутрішньої будови – для кожного окремо взятого випадку варто проконсультуватися з фахівцями. Зателефонувавши в Technofood або написавши електронного листа, ви отримаєте кваліфіковану консультацію, що допоможе на вигідних умовах купити машину для морозива в Києві або з доставкою по Україні. Так ваш стартовий бізнес-капітал не постраждає від непродуманого вибору, а якість обладнання допоможе прибутково розвиватися в обраній сфері.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки