
Для професійної кухні ресторану, кафе, їдальні, інших закладів, де головне завдання – смачно нагодувати відвідувача, марміт корисний для збереження температури вже готової страви.
Властивості продуктів не змінюються при цьому, і будь-якої миті гаряча м'ясна, рибна страва або гарнір можуть бути витягнуті для подачі. До цього моменту вони розташовуються у гастрономічних ємностях, які, у свою чергу, поміщені у спеціальну ванну із гарячою водою. Вода, що оточує гастро-ємності, підігрівається за допомогою ТЕНів, розташованих безпосередньо під ними.
В описаних конструкціях йдеться про електричний марміт. Існує й інший варіант енергоносія – газ. У таких мармітах температурний режим забезпечують газові пальники. Серед моделей теплового обладнання є також марміти, які нагріваються за принципом конвекції.
Як правило, використання пристроїв, що працюють від мережі, більше затребуване на кухнях ресторанів, кафе та їдалень. Причина - можливість контролювати ступінь нагріву водяної лазні.
Ємності для води виготовляються із поліпропілену високої якості або нержавіючої сталі. Температура визначається за допомогою налаштування термостата.
Теплові марміти можуть входити до складу системи шведських столів у залі ресторану, ліній самообслуговування у їдальнях та кафе, а також використовуватися як обладнання для видачі їжі під час заходів на свіжому повітрі. Формат виконання конструкцій залежить від особливостей їх транспортування та розташування: стаціонарні та настільні, мобільні, а також від призначення: для перших чи других страв, соусів/напоїв та універсальні – і для перших, і для других страв. Стаціонарно розміщені марміти других страв є металеві конструкції висотою від 1 м і вище, виконані у вигляді шафи зі стільницею.
Харчові ємності з гігієнічної нержавіючої сталі розміщуються у спеціально відведених нішах.
Температура їжі підтримується завдяки ТЕНам або газовим конфоркам, що нагрівається теплоносій, що виробляється парогенератором - водяна пара. Таке теплове обладнання вбудовується у роздачу. Для перших страв є короби з нержавіючої сталі, якими зазвичай комплектується пристрій.
Також знаходять широке застосування в ресторанах, кафе та столових марміти-вітрини, оснащені склом або герметичними скляними дверцятами. У цих конструкціях відведено місце і для напоїв, і для соусів.
В даний час виробники обладнання виготовляють також комбіновані марміти, в яких допускається використання одночасно кілька типів нагрівальних елементів. Такі марміти-вітрини також бувають і стаціонарними та переносними.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки