У меню ресторанів та кафе напої займають важливе місце. Незалежно від того, яку страву вирішує скуштувати відвідувач, він доповнює своє замовлення будь-яким напоєм. Завдання рестораторів – підібрати такі позиції для меню, які мають попит серед покупців і задовольняють їх смакові потреби. А що може бути краще, ніж склянку свіжого соку? Цей напій чудово втамовує спрагу і бадьорить, викликає приплив сил та енергії. Якщо ви хочете пригощати своїх відвідувачів овочевим або фруктовим фрешем, потрібна професійна соковитискач для кафе . Вона здатна за лічені хвилини переробити продукт, щоб ви могли максимально швидко обслужити покупця. Продуктивність промислових приладів висока, відповідно вартість обладнання швидко окупається.
На ринку промислового обладнання для кафе та ресторанів представлено величезну кількість приладів та машин. Всі вони мають свої особливості, тому, перш ніж визначитися з вибором та купити ту чи іншу професійну соковитискач, потрібно розібратися в їхньому асортименті. Зокрема, існує кілька різновидів професійних соковитискачів для кафе, а саме:
Цитрус-прес. Це спеціальний професійний соковитискач, який призначений на роботи з цитрусовими фруктами (апельсинами, мандаринами, грейпфрутами, лимонами тощо). Принцип її роботи досить простий. Усередині соковижималки розташована насадка, що обертається, на яку насаджують половину фрукта м'якоттю вниз і натискають рукою. У деяких приладах для утримання плода передбачено важіль. Цитрус-прес працює тихо, швидко та без зайвих зусиль з боку оператора. Він запобігає протіканню соку. 
Універсальні (відцентрові). Такі промислові соковижималки допомагають отримувати сік із овочів, фруктів та ягід. Процес переробки здійснюється за допомогою дискової терки. Вона перетворює продукти на однорідну масу і дозволяє видобути максимальну кількість соку. Універсальні професійні соковитискачі для кафе та ресторанів здатні переробляти великий обсяг продукції, що є важливим для закладів з високою прохідністю.
Шнекові, які здатні витягти сік з будь-яких фруктів та овочів, у тому числі зелені та трави, коренеплодів. Подібні професійні соковитискачі забезпечують насичений смак та високу якість напою. Вони зручні, практичні та ефективні в роботі. Для кафе та ресторанів, де фреш є однією з головних позицій у меню, такий прилад є незамінним.
Вибір тієї чи іншої промислової соковижималки залежить від ваших уподобань та вимог. Більшість професійних моделей мають високу продуктивність, проте мають свої особливості експлуатації. Універсальні соковитискачі працюють швидко, якісно, але періодично перегріваються та вимагають зупинки. Шнекові підходять для обробки найбільшої кількості продуктів, проте з м'яких плодів видобувають швидше пюре, ніж чистий сік. Недоліком цитрус-пресу є обмежений перелік фруктів для обробки.
Принцип дії промислової шнекової соковижималки нагадує роботу м'ясорубки. Усередині апарату розташований потужний гвинтовий вал (шнек). Він обертається і тим самим вичавлює сік. Головна перевага цієї професійної соковижималки полягає в тому, що вона працює з будь-якими фруктами та овочами. З її допомогою можна приготувати фреш як напій для подачі клієнту кафе або ресторану, а також сік для подальшого застосування в соусах, гарячих стравах, десертах. Процес переробки відбувається таким чином: м'якоть подрібнюється шнеком, сік віджимається шляхом пресування пюреподібної маси, після чого рідина і суха макуха розділяються по різних резервуарах.
Професійні шнекові соковитискачі бувають різних видів. Для кафе та ресторану можна купити прилад:
Шнековий професійний соковитискач добуває сік шляхом пресу або холодного віджиму. Це дозволяє зберегти всі корисні вітаміни, що руйнуються при нагріванні, як у разі використання відцентрового апарату. Висока продуктивність та різноманітність оброблюваних продуктів також говорять на користь даних приладів.
Якщо ви хочете відкрити свій фітобар, де свіжий сік є одним з головних пропозицій, вибір техніки має вирішальне значення. Від цього залежить, наскільки продуктивно та якісно працюватиме персонал, а також швидкість обслуговування відвідувачів. Збираючись купити промислову соковитискач, зверніть увагу на такі критерії:
Крім цих критеріїв вибору, існує низка додаткових параметрів. Вони не є обов'язковою умовою, проте суттєво покращують експлуатацію професійної соковижималки для кафе. Серед них виділяють такі:
Вибір тієї чи іншої моделі професійної соковижималки залежить від багатьох факторів. Якщо ви не будете задовольнятися першою технікою, що трапилася, а уважно вникнете в процес підбору, старання виявляться винагороджені сторицею. Переконайтеся!
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки