У процесі приготування їжі постійно утворюються різні запахи. В результаті їхнього змішування повітря на кухні кафе чи ресторану, а іноді й в залі для гостей, стає неприємним і важким. Щоб запобігти подібній ситуації, в обов'язковому порядку варто встановити промисловий витяжний зонт. Таке обладнання вирішує ряд важливих завдань на професійній кухні. Воно виводить бруд і неприємні запахи, перешкоджає поширенню бактерій, створює комфортний мікроклімат для персоналу. Жир не осідає на стінах приміщення та робочих поверхнях, відповідно легше прибирати кухню після зміни. Витяжний зонт встановлюють над мангалами, фритюрницями, грилем, мийкою та іншими приладами. Він буває стандартних розмірів і різних конфігурацій, завдяки чому можна підібрати обладнання з урахуванням планування кухні закладу громадського харчування.
Устаткування цього типу є обов'язковим на професійній кухні. Без нього ви не зможете забезпечити максимальну чистоту, а також створите неприємний мікроклімат в приміщенні і навіть у всьому закладі. Встановлюються витяжні зонти над джерелами шкідливих речовин, що відрізняються меншою щільністю, ніж у повітря. Найпростіші прилади видаляють тільки неприємні запахи, а вдосконалені моделі оснащені жировловлювачем і забезпечують приплив свіжого повітря. Конструктивно промисловий витяжний зонт представлений у вигляді пристрою прямокутної або трапецієподібної форми. Він підключається безпосередньо до системи вентиляції. Принцип роботи витяжного зонта такий:
Витяжка для ресторану, безумовно, потрібна, тим більше сучасні прилади мають багато функціональних переваг. Вони можуть встановлюватися практично в будь-якому місці на кухні (як всередині, так і біля стіни), мають високу продуктивність, автоматизовані і керуються дистанційно.
Як показує практика, нейтральне обладнання на кухні відіграє не менш важливу роль, ніж теплове або холодильне. Саме тому не варто нехтувати встановленням витяжних зонтів, адже вони відповідають за якісну вентиляцію приміщення. Прилади своєчасно очищають повітря від шкідливих домішок, які виділяються в результаті теплової обробки продуктів у великих кількостях. Вони бувають таких видів:
Крім функціональних і конструкційних відмінностей, існують також прилади з різним способом встановлення. Зокрема, кухонний зонт з жировловлювачем і без може бути:
Залежно від місця розміщення на професійній кухні ресторану або кафе, витяжні зонти бувають таких видів:
Що стосується витяжних приладів, які призначені для захисту вентиляції, то вони бувають круглими і прямокутними. Використання тієї чи іншої форми залежить від димоходу.
Якщо порівняти ціни на таке обладнання в інтернет-магазинах, то пропозиції різних виробників можуть досить серйозно відрізнятися. Звичайно, на підсумкову вартість впливає матеріал виготовлення і якість збірки. Однак є й інші нюанси, а саме:
Вибираючи витяжний зонт для кафе чи ресторану, враховуйте тип підприємства, меню, пропускну здатність. Чим більше їжі готується на кухні за одну зміну, тим потужніше потрібне обладнання для очищення повітря від бруду і жиру.
Оскільки гаряче повітря, яке піднімається вгору, потім розсіюється, потрібно правильно розрахувати розміри витяжного зонта. Він повинен бути на 10 см більшим, ніж сама плита або інше теплове обладнання. Підвішувати витяжку необхідно на відстані більше 70 см над робочою поверхнею, а оптимальний проміжок становить 0,8-1 м. Монтаж промислового витяжного накриття острівного або пристінного типу здійснюється такими способами:
Вибір того чи іншого способу кріплення залежить від планування і розмірів приміщення кухні в ресторані або кафе, а також розташування обладнання для теплової обробки. Варто також пам'ятати, що в приміщеннях, де встановлюються витяжні зонти, рівень шуму не повинен перевищувати 60 децибел.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки