Сучасну кухню досить важко уявити без такої італійської страви, як піца. Вона впевнено увійшла у світ кулінарії та вже багато років по праву займає в ній почесне місце. Пряна, солона, кислувата, терпка, солодка – різноманіття смаків, яке забезпечується різними компонентами та топінгами, вражає навіть найвибагливішого гурмана. Для приготування цієї страви використовується професійна піч для піци. Звичайно, спекти італійську страву можна і у звичайній духовці. Але не в тому випадку, коли страва є коронною в меню закладу і стоїть на потоці. Завдяки професійній печі для піци, можна приготувати велику кількість продукту за короткий проміжок часу, а також зберегти рецептуру і дотриматись технології. З огляду на високий рівень попиту страви серед різних верств населення, варто придбати на кухню свого ресторану якісне і надійне оснащення.
Тих, хто вирішив для себе, що не користуватиметься для випічки страви звичайною духовкою, можна щиро привітати з майбутнім успіхом. Ви переконаєтеся, що піца виявиться набагато смачнішою, соковитішою і ніжнішою, а це приверне увагу нових клієнтів, які стануть постійними. Щоб не витрачати гроші даремно при покупці професійного оснащення, необхідно керуватися деякими критеріями. Зокрема на вибір печі для піци впливає:
Щоб зробити правильний вибір професійної печі для піци, потрібно розуміти аудиторію, для якої ви працюєте. Для потокового виробництва і низького середнього чека підійде конвеєр. А ось для шанувальників справжнього смаку страви потрібно досконаліше професійне обладнання.
Таке обладнання вважається найбільш класичним і правильним з точки зору рецептури та смаку страви. Випікання піци в печі на дровах надає їй особливого пікантного смаку, який не забувається. До того ж професійне обладнання часто встановлюється безпосередньо в залі ресторану, завдяки чому вдається вигідно підкреслити інтер'єр закладу і залучити потенційних клієнтів. Працює воно на дровах або на вугіллі. Особливості випікання піци в цій печі такі:
Має обладнання і кілька недоліків. Зокрема, необхідно витрачати час на розпал печі і стежити за дровами, а також дотримуватися стандартів приготування. Адже температура в різних частинах робочої поверхні нерідко відрізняється, що веде до того, що одна піца підгорає, а інша залишається вогкуватою. На персонал в цій справі покладається велика відповідальність.
Суть роботи такого професійного обладнання полягає в русі страви. Піца проходить через піч по робочій камері за допомогою конвеєра і пропікається під впливом ТЕНів. Час приготування – 3-5 хвилин, тому ризик підгоряння мінімальний. Виготовляється конвеєрне обладнання з нержавіючої сталі, має незалежні ступені нагріву верхньої і нижньої поверхні, для зручності експлуатації оснащується коліщатками. Конвеєрна піч для піци має такі переваги:
Недоліком конвеєрної печі для піци є її неекономічність. Для підтримки робочої температури у відкритій системі використовується багато електрики. Існує також подова піч для піци. Страва готується протягом 5 хвилин на чавунній або кам'яній поверхні, розташованій під камерою. Робоча температура – 350-450 °C. Випікання піци при 400-450 °C недоцільне, адже коли бортик і низ почнуть підгоряти, всередині тісто може залишитися непропеченим. Та й ефекту запеченої скоринки не вдасться досягти.
Цей різновид професійного обладнання вважається найпоширенішим на сьогодні зі зрозумілих причин. Електричні печі для піци присутні майже в кожному закладі громадського харчування. Основна їхня перевага – простота підключення і експлуатації. Головне спочатку правильно визначити необхідну потужність і розташування електричної печі для піци відповідно до розеток. Підключається до будь-якого джерела живлення, тому активно застосовується як на виїзних заходах, так і в стаціонарних торгових точках. Особливості роботи електричної печі для піци такі:
Сучасні електричні печі для піци зручні і прості в експлуатації. Завдяки вбудованій електроніці, мають функцію точного регулювання робочої температури.
Такий варіант професійного обладнання менш поширений, ніж електричне оснащення, проте також досить активно застосовується в закладах громадського харчування. Ці печі для піци підходять для центрального газового підключення, а також працюють на природному газі в балонах. Останній варіант найбільш прийнятний в мобільних і вуличних точках продажів, де немає можливості підключитися до електромережі. Особливості приготування піци в газовій печі такі:
Кожен з видів печі для піци має свої переваги і недоліки. Устаткування на дровах випікає швидко і якісно, електричне дозволяє одночасно готувати кілька різних страв, що істотно підвищує продуктивність на кухні закладу. На газову піч для піци ціна доступна, що дуже важливо для кафе, яке тільки відкривається і не в змозі розпоряджатися великим бюджетом. Якому б виду ви не віддали перевагу, зможете знайти і купити відповідну модель з доставкою до Харкова і будь-якого іншого міста України.
Швидка обробка замовлення
Вибір оптимальних рішень
Для постійних покупців
Найкоротші терміни доставки